Tinder le še do valentinovega?

Tinder ne bo več na voljo v Belorusiji
Tinder ne bo več na voljo v Belorusiji Foto: Good Faces Agency on Unsplash

Tinder bo 15. februarja zapustil beloruski trg. Na tvojo srečo ga boš v Sloveniji še lahko uporabljal. Nekoliko ironično to pušča možnosti iskanja partnerja prav do »praznika ljubezni« – valentinovega.

Uporabniki, ki se bodo nahajali v Belorusiji, od 15. februarja ne bodo mogli uporabljati aplikacije ali se prijaviti v svoj račun. To velja tudi za uporabnike s posebnimi naročninami. Po tem datumu bodo lahko uporabniki izbrisali svoj račun ali prenesli svoje podatke preko spletne strani, kot pišejo pri Tinderju.

Gre za politično odločitev?

Kot piše Politico, matično podjetje aplikacije Match Group še ni pojasnilo, zakaj se umika iz Belorusije. Špekulacije povezujejo aplikacijo z možnostjo identificiranja kritikov režima predsednika Aleksandra Lukašenka. Novembra 2022 so v Minsku pridržali žensko, ki je imela na profilu fotografije, na katerih protestira proti vladarju, pišejo na portalu.

Julija lani so Tinder ukinili na ruskem trgu v imenu zaščite človekovih pravic. Zdaj pa se torej pridružujejo dolgemu seznamu podjetij, ki so se umaknila iz Belorusije zaradi njihove podpore invaziji Rusije na Ukrajino, še poroča Politico.

Protestnica v Belorusiji
Ženska z zastavo Belorusije l Foto: Jana Shnipelson on Unsplash
Prejšnji članekZanimiv vzrok za pojav diareje, ki bi moral skrbeti vse
Naslednji članekHuawei na Finskem odprl zdravstveni laboratorij

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.