Več znaš, več veljaš: učenje jezikov prek aplikacij

Ja, prav si prebral. Jezike se lahko učiš preko aplikacij na telefonu, računalniku ali tablici. Če si vzameš 10 minut na dan, se lahko v roku enega meseca naučiš osnove želenega jezika. Predlagamo ti nekaj brezplačnih aplikacij, ki so dostopne tako na App store kot na Google Play.

Duolingo

Duolingo je brezplačna aplikacija, ki ponuja učenje 90 različnih jezikov v 22 možnih jezikih. Na aplikacijo je registriranih več kot 400 milijonov ljudi, ker se poleg klasičnih evropskih jezikov lahko učiš tudi japonščino, hindujski jezik in različne afriške jezike.

Animiran zelen ptiček

Rosseta Stone

Je najbolj popularna aplikacija za učenje tujih jezikov na svetu. Za učenje uporablja slike, besedila, zvok in je edina od neštetih aplikacij, ki sproti popravlja slovnico. V Ameriki jo v šolah uporabljajo kot pomoč za učenje. Učiš se lahko več kot 30 jezikov, in če ti gre dobro, te aplikacija nagrajuje s pohvalami in napredovanji v višji level.

Napis in modri kamen

Memrise

Preko Memrise se lahko brezplačno učiš 16 različnih jezikov, vendar se ta od drugih aplikacij razlikuje po tem, da se učiš jezika na podlagi dejanskega pogovora z osebo, ki govori ta jezik, ki se ga ti učiš. Poleg »pogovorov« aplikacija ponuja tudi možnost preizkusa znanja preko testov različnih težavnostnih stopenj.

Rumen napis Memrise

Beelinguapp

Brezplačna aplikacija, ki ponuja učenje 12 različnih jezikov. Uporablja besedila in zvok. Uporabnikom omogoča, da posnamejo svojo izgovarjavo, sistem pa jo nato preveri. Aplikacija ponuja tudi možnost karaok in branja besedil.

Čebela in napis Beelinguapp

Učenje jezikov zna torej biti zabavno in poučno hkrati. Če imaš možnost, da zastonj pridobiš znanje, ki je uporabno in kasneje lahko tudi pomembno zate, zgrabi priložnost in se naučil nekaj novega ter stopili iz svojih okvirjev.

Prejšnji članekEMUI 10 beta že na voljo
Naslednji članekIntervjuji s študenti: Lara, magistrica Psihologije FF LJ

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.