Youtube je najbolj uporabljena platforma za podcaste

Video Marketing Concept. Laptop With a Playing Icon on the Laptop Screen
Foto: GOCMEN iz iStock

Youtube vedno bolj pridobiva moč v svetu podcastov. Luminate je izprašal 3000 ameriških podcast poslušalcev, starejših od 13 let in ugotovil, da je Youtube najbolj uporabljena platforma za podcaste. 78 % izprašanih je izjavilo, da uporabljajo brezplačno verzijo platforme zaradi podcastov. To jo postavi pred velikane, kot sta Spotify in Apple Podcasts.

YouTube na prvem mestu pri podcastih

Cumulus je poročal enako maja – Youtube je Spotifyu ukradel prvo mesto. Luminate se je posvetil tudi preferencam poslušalcev in ugotovil, zakaj Youtube postaja tako popularen.

radio interview, podcast recording - business people talking in broadcasting studio
Foto: ronstik iz iStock

Zakaj Youtube pridobiva popularnost?

Zanimanje za video podcaste je vedno večje, kar je velik dejavnik pri vzponu popularnosti Youtuba. Sicer je poslušanje še vedno glavni način spremljanja podcastov – 83 % anketirancev trdi, da še vedno poslušajo svoje podcaste, vendar pa jih 53 % pravi, da podcaste radi gledajo. Spotify in Apple sicer tudi podpirata video podcaste, vendar je Youtube še vedno standard v tem svetu.

Skoraj dve tretjini izprašanih je reklo, da je cena prav tako pomemben dejavnik pri izboru podcast platforme. 56 % pa trdi, da je preprost način uporabe tudi pomemben. Spotify in Apple Podcasts sta sicer brezplačni in enostavni platformi, venndar Youtube deluje tako kot Google iskalnik. Uporabniki ga že uporabljajo za druge stvari, torej zakaj ne bi še za podcaste?

microphone, audio, recording
Foto: TheAngryTeddy iz Pixabay
Prejšnji članekKatere živali najbolje prenašajo podnebne spremembe?
Naslednji članekZakaj nas vročina naredi zaspane?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.