Zakaj je posnetek demonstracije jopiča prevzel svet?

Man showing his flack jacket through his suit on grey background
Foto: Nomadsoul1 iz iStock

Videoposnetek jopiča, odpornega na vbode, je šokiral uporabnike družbenega omrežja X, saj se zdi, da je neuničljiv. Na posnetku je viden moški, oblečen v črn jopič, ki ga je razvila skupina PPSS iz Združenega kraljestva, za katerega v videu pravijo, da ti lahko »reši življenje«.

Jopič, ki ti lahko reši življenje

PPSS Group je podjetje s sedežem v Veliki Britaniji, specializirano za razvoj neprebojnih jopičev in zaščitnih oblačil. Njihovi izdelki, podobno kot telovnik, nudijo zaščito pred strelnim orožjem, reznim orožjem, podkožnimi iglami, pa tudi pred poškodbami s topimi predmeti in človeškimi ugrizi.

V videu je žrtev (ki jo igra izvršni direktor Robert Kaiser) prikazana kot tarča napadalca (ki jo igra uslužbenec), ki vihti nož in bejzbolski kij. Na eni točki demonstracije napadalec moškega večkrat udari s palico – brez uspeha.

Žrtev je po vsakem napadu videti nepoškodovana zahvaljujoč jopiču, ki je izdelan iz materiala, znanega kot auxilam. Auxilam je edinstven kompozitni material iz ogljikovih vlaken, ki bo uporabnika zaščitil pred večino orožja z robom in steblom, pravi skupina PPSS. Uporabnika lahko zaščiti pred do 100 jouli udarca orožja, je poročal The Sun.

Videoposnetek ugotavlja, da je za tipičnega človeka udarec 50 joulov dovolj, da je smrtonosen.

Brezrokavnik je zelo tanek in ščiti številne vitalne organe. Ima tudi dizajn brez zadrge.

Video je bil naložen na YouTube že pred štirimi leti, šele zdaj pa so uporabniki X-a bolj osredotočeni na udarce, zaradi česar se hitro širi po družbenem omrežju X.

PPSS Group Launch Next Generation Stab Vests at International Security Expo

Prejšnji članekVesoljska tekma ogroža globalno varnost: Rusija na poti do jedrskega orožja v orbiti
Naslednji članekZa tako malo denarja ne boste našli boljšega

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.