Zmaga na Dnevih slovenske informatike 2020 študentom FERI

Tudi letos je v sklopu konference Dnevi slovenske informatike 2020 potekalo tekmovanje, kjer so se študentje pomerili v razvoju najboljšega študentskega projekta. Letos so s projektom »Varno domov« zmagali študentje 1. letnika magistrskega programa Informatika in tehnologije komuniciranja FERI, na drugo mesto pa se je uvrstila ekipa iz FERI UM z mobilno igro »Visity«.

Zmagovalno ekipo so sestavljali Maruša Konečnik, Nataša Feher, Pina Gornik in Marko Gluhak, ki so s projektom »Varno domov« prejeli laskav naziv Najboljši študentski projekt. Projekt je namenjen predvsem izboljšanju varnosti v prometu s pomočjo inovativne in učinkovite klasifikacije cestnih odsetkov in ocene njihove stopnje nevarnosti. V praksi to pomeni, da je lahko določen cestni odsek lahko nevaren le ob prometnih konicah ali ob nizkih temperaturah, nekateri so morda nevarni le za motoriste ali kolesarje …

Klasifikacija cestnih odsekov je bila dosežena s pomočjo umetne inteligence, in sicer glede na podatke o prometnih nesrečah v Republiki Sloveniji od leta 1994 dalje. Projekt ima tako osnovo opozarjanja na nevarne cestne odseke, študentje pa so razvili rešitev v enostranski spletni aplikaciji.

Aplikacija ima možnost identifikacije stopnje nevarnosti cestnega odseka glede na podane parametre, poleg tega pa uporabnikom omogoča tudi brskanje po statističnih podatkih o prometnih nesrečah.

Zmagovalci so za projekt prejeli denarno nagrado v vrednosti 500 evrov. Čestitamo!

VIRUM
Prejšnji članekPoskrbi za svojo kožo!
Naslednji članekZačetek lige NBA morda že decembra

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.