Ali si sploh želim imeti otroke?

Happy young family with cardboard boxes in new home at moving day concept, excited children running into big modern own house hallway, parents with belongings at background, mortgage loan, relocation
Foto: fizkes iz iStock

Si morda med tistimi, ki občasno razmišljajo o tem, ali si sploh želiš imeti otroke? Morda si stara »že« toliko, da te tvoji starši in stari starši vztrajno povprašjujejo po otrocih in namigujejo na to, da si neizmerno želijo vnukov?

Imeti ali ne imeti otroke?

S Katjo med malico pogosto klepetava o vseh mogočih tematikah iz katerih nato črpava tudi ideje za avdio oddaje. Ko sva malo raziskali (poguglali seveda) tematiko vezano na željo po otrocih med današnjimi mladimi, sva ugotovili, da definitivno nisva edini, ki se občasno vprašava, ali sploh imeti otroke. No Katja ima na tem področju že malce bolj trdno ustvarjeno mnenje, jaz pa sem zelo radovedna. V oddaji sem ji postavila vrsto vprašanj – od tega če je res prepričana v to, da si otrok ne želi pa do vprašanj o največjih skrbeh in strahovih o tej tematiki.

Proti koncu sva se strinjali predvsem v ideji, da ima današnja ženska v primerjavi s tisto izpred 30 ali več let pač preprosto izbiro biti ali pa ne biti mama. Pred tem sva razpravljali o razlogih, ki jih današnji mladi najpogosteje navedejo kot razloge za odločitev za življenje brez otrok. Se tudi tebi zdijo otroci predragi? Te je strah nosečnosti? Se bojiš, da bi na otroka prenesla kakšno bolezen? S Katjo sva razpredali o vseh mogočih zapletih, a na koncu sva le ugotovili, da način reprodukcije pri človeku očitno vseeno deluje in da ni tako zelo nevaren. Poglej, koliko nas je že na Zemlji!

Kakšna vprašanja pa se pojavijo tebi, ko razmišljaš o otrocih? Kaj pa moški, ali misliš, da se tudi oni sprašujejo o tem?

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekPasti pri študentskem delu: kje so meje?
Naslednji članekKako prepoznati razliko: Te muči sezonska gripa ali covid-19?
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.