Vse, kar moraš vedeti, da bo izpitno obdobje v času korone enostavnejše!

Anxious Teenage Student Sitting Examination In School Hall
Foto: monkeybusinessimages iz iStock

Izpiti so tukaj! No, v bistvu smo prav danes točno na polovici zimskega izpitnega obdobja. Nekateri so z najtežjimi izpiti že opravili, druge ti še čakajo. In verjetno se ne motim, če poudarim, da je učenje zadnji mesec skoraj zagotovo sestavni del dneva vsakega študenta. V tem obdobju se pogosto srečujemo z živčnostjo, ne spanjem in izčrpanostjo, na drugi strani pa neizmernim veseljem, ko so izpiti eden za drugim, opravljeni z odliko. Ja, vse to zahteva veliko truda, volje, motivacije ter tudi prave organizacije časa.

Verjamem, da se velika večina izmed vas srečuje z vprašanji: »Kako naj se sploh zberem?« ali pa »Koliko izpitov naj si pustim«?

No, na ti dve vprašaji in še mnogo drugih, so v današnjem podcastu odgovarjali trije študentje višjih letnikov Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede.

Mija, Žiga in Tina so v pogovoru podali ogromno svojih izkušenj in nasvetov, katerih bi bilo dobro, da se v čim večji meri držimo in si z njimi olajšamo to, za študente vsekakor naporno obdobje.

Kaj je poleg učenja še zelo pomembno?

Vsi trije so poudarili, da so prav tako kot učenje pomembni tudi dobro izkoriščeni odmori. V te je najboljše vključiti sprehod na svežem zraku, jogo ali pa workout.

Najpomembnejše je, da sami pri sebi ugotovimo, kaj je tisto, kar nam je najbolj všeč, in kdaj smo najbolj produktivni. Vendar ne smemo pozabiti na dovoljšno količino počitka, vode in pa motivacije, ki je še večja, če jo začinimo s ščepcem dobre volje.

Med svojim produktivnim odmorom prisluhni našemu klepetu in v njem najdi motivacijo in nasvete, ki ti bodo pomagali do uspešnega zaključka izpitov. Vsekakor pa ne pozabi slediti svojim sanjam. SREČNO!

? Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.