Kako poceni žurati?

Kako poceni žurati?
Kako poceni žurati? Foto: Morakot Kawinchan iz iStock

Le kdo se ne vpraša, kako bi lahko žural s čim nižjim proračunom? Prav zato smo pripravili 5 glavnih nasvetov, ki ti bodo pomagali pri nizkocenovnem žuranju, ki pa ne izgubi svoje kvalitete.

Že vnaprej določi svoj proračun

Še preden se odpraviš v klub, omeji vsoto denarja, ki bi ga rad porabil v celem večeru. Zelo dobra alternativa je, da s sabo vzameš samo določeno količino denarja, doma pa pustiš tudi bančno kartico. Če raje plačuješ s kartico, si nastavi dnevni limit.

Denarnica.
Foto: Anja on Pixabay

Organiziraj domače zabave

Nakup hrane in pijače je veliko cenejši v trgovini, dobro zabavo pa lahko pripraviš tudi v domači garaži ali dnevni sobi. Zberi najboljšo družbo, obesi lučke, pripravi dober zvočnik in najljubšo playlisto in dobra žurka se lahko začne. S prijatelji se lahko tudi dogovoriš, da vsak prinese nekaj hrane in pijače in si tako razdelite stroške.

Domača zabava.
Foto: Pexels on Pixabay

Žurko začni doma

Dobra alternativa je tudi, da začneš s »predigro« doma, v klub pa se odpraviš šele kasneje, po že nekaj popitih pijačah iz domačega bara, ki so seveda mnogo cenejše. Dobro preveri tudi ponudbo klubov, določena prizorišča vstopnino podražijo po 23.00 uri, načrtuj čas tako, da še vedno ujameš poceni ponudbo nakupa karte.

Pijača.
Foto: bridgesward on Pixabay

Izkoristi happy hour

Če se rad zabavaš v klubih oz. dobro pijačo raje spiješ v baru, preveri t. i. ponudbo happy hour, ki ti do določene ure nudi akcijske cene pijač, velikokrat pa dobiš ob nakupu ene še dodatno brezplačno. Bolj zgodnji prihod v klub velikokrat nagradijo s pijačo dobrodošlice, včasih pa ti kakšen prijazen natakar ob nakupu več pijač kako tudi podari.

Piva.
Foto: alfbel on Pixabay

Obiskuj klube in koncerte brez vstopnine

Veliko nočnih klubov ne zaračuna vstopnine ob vstopu, enako velja za koncerte. Izkoristi akcije ob nakupu vstopnic, za nekatere dogodke velja znižana cena vstopnic samo na določen dan. Preveri tudi ponudbo lokalnega dijaškega in študentskega kluba: veliko dogodkov je brezplačnih ali pa ti kot članu kluba nudijo cenejšo vstopnico.

Zabava poceni
Foto: Vishnu R on Pixabay
Prejšnji članekAtkinsova dieta: Tedenski jedilnik kot primer
Naslednji članekZnanstveniki posneli najbolj oddaljeno jato galaksij doslej

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.