Analitična psihologija

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Neformalno
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Univerza Sigmunda Freuda Dunaj - podružnica Ljubljana
Trajanje študija:
4 leta
Pridobljen naziv:
analitični psihoterapevt
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

V tem  študiju bomo  podrobno  raziskali naravo in strukturo analitične psihologije. Kritično bomo raziskali besedila, ki se nanašajo na Jungovo teorijo mita in njeno aplikacijo. Preučili bomo tudi besedila Junga kot psihološkega teoretika in kritika znanosti, religije ter družbe. Pozornost bo posvečena tako formi kot vsebini Jungovega pisanja.  Specifična študijska besedila v modulih se lahko skozi leta spreminjajo.

Študij je namenjen tudi spoznavanju osrednjih teoretskih konceptov analitične psihologije v post-jungovski literaturi, in sicer s kritičnih, primerjalnih in izkustvenih vidikov. Nadaljnji cilj je seznaniti študente s splošnim področjem sodobne post-jungovske psihologije in jih seznaniti  z ustrezno literaturo. V ospredju bo odnos med analitično psihologijo in psihoanalizo. Zagotovljena bo možnost za teoretično raziskovanje povezave teh ključnih konceptov z njihovo klinično uporabo.

V štiriletni neformalni specialistični študij se lahko vpišejo študenti po opravljenem programu Psihoterapevtske propedevtike in pa študenti diferencialnega programa Psihoterapevtske propedevtike (to so diplomanti sorodnih smeri – socialno delo, socialna pedagogika, psihologija, biopsihologija, medicina in drugih sorodnih poklicev). Več o pogojih za vpis na specialistični študij na povezavi.

Specialistične vsebine iz analitične psihologije si lahko študenti izberejo tudi v okviru študija Psihoterapevtske znanosti na SFU Ljubljana. Po drugem letniku fakultetnega študija Psihoterapevtske znanosti na prvi stopnji, se lahko študent odloči za smer analitične psihologije, ki jo potem nadaljuje in konča na magistrski stopnji.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.200 €.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se