Angleški jezik in književnost (dvopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani anglist (UN)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Cilj programa je, da diplomanti dobijo osnovno teoretsko in praktično znanje s področja angleškega jezika in književnosti ter da znajo pridobljena znanja in spretnosti uporabiti v praksi. Izbirni predmeti s področja angleškega jezika in književnosti diplomantom omogočajo, da dobijo dodatna specializirana znanja in veščine s področja novejših jezikoslovnih disciplin glede na lastni interes, izpopolni medkulturne jezikovne zmožnosti in pridobi širši vpogled v žanrsko raznovrstnost književnosti v angleškem jeziku.

Pridobljeno znanje jim omogoča široko paleto možnosti zaposlovanja v gospodarstvu in negospodarstvu. To znanje pa lahko dopolnijo s smiselno izbrano vezavo z drugim predmetnim področjem in se tako usposobijo za kritično uporabo pridobljenih znanj in zmožnosti v povezavi z drugim predmetom študija ter obenem ustvarijo temeljna izhodišča za interdisciplinarni pristop pri raziskovanju.

Diplomanti bodo lahko opravljali različna dela v medijih, založbah in turizmu, lahko bodo sodelovali v oglaševanju ali bili predstavniki za javnosti v ustanovah znotraj družbenih in gospodarskih dejavnosti, bili zaposleni kot svetovalci za jezikovno politiko v agencijah, podjetjih,… Obenem pa lahko pa nadaljujejo študij na 2. stopnji.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz predmeta splošne mature tuji jezik (angleščina)
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se