Telekomunikacije

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, Višja strokovna šola
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Inženir telekomunikacij
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Vsebine programa omogočajo študentom pridobitev kompetenc s področja telekomunikacij, multimedijskih tehnologij, informacijskih tehnologij, radia in televizije. Program smo oblikovali v sodelovanju z delodajalci in upoštevali razvoj in potrebe po praktičnih in uporabnih znanjih.

Poleg sistemskih znanj s področja telekomunikacijskih in računalniških omrežij, komunikacijskih naprav, digitalnih komunikacij, digitalne obdelave signalov, prenosa signalov in prenosnih poti, pridobijo študentje tudi osnovna znanja, ki so nujno potrebna za celovito izvajanje zahtevnih nalog s področja telekomunikacij. Sem sodijo znanja s področja poslovne etike, teorije in prakse komuniciranja in znanja tujega jezika.

Pri študiju je močan poudarek na praktičnih znanjih in sistemskem pristopu, zato je vključeno spoznavanje s splošnimi računalniškimi orodji, potrebno merilno opremo in orodji za računalniško podprto načrtovanje, realizacijo in vzdrževanje telekomunikacijskih sistemov.

Diplomanti so usposobljeni za načrtovanje, nadzor in vodenje telekomunikacijskih sistemov in naprav, njihovo trženje, vzdrževanje in odpravljanje napak

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se