Aplikativna kineziologija

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za vede o zdravju Izola UP
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Izola

O študijskem programu

Temeljni cilj študijskega programa 3. stopnje Aplikativna kineziologija je usposobiti kandidata za samostojno mednarodno konkurenčno znanstveno raziskovalno delo na področju vseh gibalnih aktivnosti in njihovega pomena za človekov razvoj in zdravje. Z vidika klasifikacije družbeno-ekonomskih ciljev dejavnosti prispeva program k področju ohranjanja in izboljšanja človekovega zdravja ter k področju družbenega ustroja in družbenih odnosov (izobraževanje, usposabljanje, permanentno izobraževanje, preusposabljanje).

Vpisni pogoji

V 1. letnik doktorskega študijskega programa Aplikativna kineziologija se lahko skladno z Zakonom o visokem šolstvu vpišejo diplomanti:

  • magistrskih študijskih programov druge stopnje
  • dosedanjih študijskih programov za pridobitev univerzitetne izobrazbe (študijski programi, sprejeti pred 11. 6. 2004) z ustreznega strokovnega področja (aplikativna kineziologija, šport, medicina, zdravstvo) in izkazujejo vidne uspehe pri raziskovalnem ali strokovnem delu, ki jih je mogoče ovrednotiti s 60 kreditnimi točkami (ECTS)
  • dosedanjih študijskih programov za pridobitev specializacije (študijski programi, sprejeti pred 11. 6. 2004), ki so pred tem končali visokošolski strokovni program; za vpis v doktorske študijske programe tretje stopnje ustrezni organ članice na predlog koordinatorja področja, odgovornega za doktorski študij, določi študijske obveznosti v obsegu od 30 do 60 kreditnih točk
  • dosedanjih študijskih programov za pridobitev magisterija znanosti oziroma specializacije po končanem študijskem programu za pridobitev univerzitetne izobrazbe, za vpis v doktorske študijske programe tretje stopnje ustrezni organ članice na predlog koordinatorja področja, odgovornega za doktorski študij, prizna študijske obveznosti v obsegu najmanj 60 kreditnih točk
  • študijskega programa, ki izobražujejo za poklice, urejene z direktivami EU, ali drugega enovitega magistrskega študijskega programa, ki je ovrednoten s 300 kreditnimi točkami (ECTS).
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
223SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se