Biološko izobraževanje

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Biotehniška fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
magister profesor biologije
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Temeljni cilj študijskega programa je izobraziti pedagoško in strokovno visoko usposobljenega in motiviranega učitelja biologije, ki bo kos izzivom časa pri poučevanju bioloških vsebin na gimnazijah, srednjih strokovnih in poklicnih šolah ter v višjih razredih osnovne šole. Diplomant je sposoben povezati in uporabiti pridobljeno znanje v kompleksnih, nepredvidljivih in raznovrstnih okoliščinah, pri čemer se tesno povezujejo tri sestavine: spoznavna (znanje in razumevanje), akcijska (poklicne sposobnosti) in čustveno-motivacijska (stališča in vrednote). Diplomant pridobi kompetence s področja učinkovitega poučevanja, sposobnost sodelovanja z delovnim in družbenim okoljem, usposobljen je za stalen poklicni razvoj in ima ustrezne organizacijske in vodstvene sposobnosti. Poleg tega ima razvite kompetence, ki se nanašajo na predmet in vsebino poučevanja, na razred (komuniciranje, metodika, vodenje razreda, preverjanje in ocenjevanje znanja), šolo in profesionalnost.

Vpisni pogoji

V magistrski študijski program Biološko izobraževanje se lahko vpišejo kandidati, ki so zaključili:

a) študijski program 1. bolonjske stopnje s področja biologije v obsegu 180 kreditnih točk po ECTS.

b) študijski program 1. bolonjske stopnje z drugih strokovnih področij v obsegu 180 kreditnih točk po ECTS, če dopolni manjkajoče znanje s področja biologije s predmeti univerzitetnega študijskega programa Biologija 1. stopnje. Pristojna komisija določi za vsakega kandidata individualni premostitveni program v obsegu od 10 do 60 kreditnih točk po ECTS glede na predznanje predhodnega študija.

c) predbolonjski visokolski študijski program s področja biologije.

d) predbolonjski visokolski študijski program z drugih strokovnih področij, če dopolni manjkajoče znanje s področja biologije s predmeti univerzitetnega študijskega programa Biologija 1. stopnje. Pristojna komisija določi za vsakega kandidata individualni premostitveni program v obsegu od 10 do 60 kreditnih točk po ECTS glede na predznanje predhodnega študija.

Pogoje za vpis izpolnjujejo tudi kandidati, ki so končali enakovredno izobraževanje v tujini, in se vpisujejo pod enakimi pogoji, kot veljajo za kandidate, ki so zaključili šolanje v Sloveniji. Pred vpisom v študijski program morajo opraviti postopek priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja študija.

V primeru omejitve vpisa veljajo naslednja merila izbora:
a) kandidati iz točke a:
– povprečje ocen v programu I. stopnje.
b) kandidati iz točke b:
– 50%: povprečje ocen v programu I. stopnje,
– 50%: povprečje ocen izpitov, ki so pogoj za vpis.
c) kandidati iz točke c:
– povprečje ocen na dodiplomskem študiju.
d) kandidati iz točke d:
– 40%: povprečje ocen na dodiplomskem študiju,
– 60%: povprečje ocen izpitov, ki so pogoj za vpis.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
598SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se