Bionika v tehniki

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Visoka šola na Ptuju
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani inženir bionike (VŠ)
Kraj izvajanja:
Ptuj

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je izobraziti diplomante z interdisciplinarnim znanjem naravoslovja, tehnike in mehatronike ob upoštevanju ekologije in učinkovite rabe resursov. Po opravljenem študiju se bodo lahko vključili v delovni proces v gospodarske organizacije, v zasebna in javna podjetja, v upravo ali nadaljevali študij.

Program je zasnovan izrazito interdisciplinarno. Študentje osvojijo predvsem znanja iz naravoslovja (biologija, kemija, fizika, matematika), tehnike (energetika, mehanika, senzorika, aktuatorji, avtomatizacija), ekologije in trajnostnega razvoja. V izbirnem delu se študentje odločijo za študij razvoja bionskih proizvodov in procesov ali za vodenje proizvodnje.

Program je sestavljen iz treh sklopov. V prvem delu študentje pridobijo temeljna strokovno teoretična znanja naravoslovja. V drugem delu teoretična znanja nadgradijo s strokovnimi znanji tehnike s poudarkom na učinkoviti rabi energije in trajnostnem razvoju. V tretjem, izbirnem delu, pa se odločijo za poglobljen študij razvoja bionskih procesov ali vodenja proizvodnje s poudarkom na kakovosti.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.980€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
95SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se