Dediščinski in kulinarični turizem

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Visoka poslovna šola Erudio
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
diplomirani organizator trajnostnega turizma (VS)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Do zaključka programa bodo študenti razvili naslednje splošne kompetence:

  • poznavanje naravne in kulturne dediščine na podeželju in prizadevanje za njeno ohranitev;
  • poznavanje kulturne dediščine v mestih in okolici, značilnosti mest;
  • usposobljenost uporabiti znanje iz obeh zgornjih alinej pri komuniciranju z različnimi javnostmi, kot so:
    – lokalne skupnosti,
    – predstavniki države,
    – različne skupine gostov (znajo pripraviti inovativne programe zanje),
    – poslovni partnerji;
  • odgovornost do svojega lokalnega in širšega okolja;
  • znanje oblikovanja turističnih produktov, ki ne ogrožajo okolja;
  • razumevanje načela trajnostnega turizma in delovanje v skladu z njimi;
  • znanje upravljanja z zavarovanimi območji, turističnimi destinacijami, poznavanje njihove zakonitosti;
  • poznavanje pravne omejitve svojega delovanja v različnih vrstah turizma;
  • zmožnost korektne interpretacije naravne in kulturne dediščine glede na skupine obiskovalcev;
  • znanje načrtovanja in vodenja prostočasnih dejavnosti v naravi, ki so lahko adrenalinske ali bolj umirjene, družinske;
  • ustrezne veščine, potrebne za vodenje ljudi, znanje vodenja skupine in razumevanje skupinske dinamike;
  • razumevanje turizma in turistične industrije v Sloveniji ter značilnosti podeželja in mest – in glede na to zmožnost ponuditi gostom prave dejavnosti;
  • obvladovanje dela z gosti v adrenalinskem turizmu in turizmu doživetij ter skrb za njihovo varnost;
  • poznavanje organiziranosti kulinaričnih dogodkov, tudi s protokolarnimi pravili;
  • poznavanje načela kulinaričnega turizma, značilnosti slovenske kulinarike in znanje interpretacije jedi;
  • znanje načrtovanja, spremljanja in analiziranja dela v marketingu in menedžmentu, predvidevanje posledic in iskanje najboljših rešitev;
  • podjetniška znanja, potrebna za vodenje podjetja;
  • uporabljanje informacijsko-komunikacijske tehnologije in sistemov v turizmu;
  • poznavanje izjemne širine turističnih možnosti in znanje uporabiti jih v različne namene:
    – novi turistični produkti,
    – zaščita okolja,
  • upoštevanje interesov različnih interesnih skupin;
  • izvirnost in ustvarjalnost pri snovanju turističnih produktov in pri iskanju novih rešitev.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu ali
  • pred 1.6.1995 opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.035€

Študijske smeri

  • Turizem v naravi in dediščinski turizem
  • Kulinarični turizem in protokolarni dogodki
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se