Biopsihologija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani biopsiholog (UN)
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Cilj programa je združiti naravoslovje in družboslovje kot temeljni področji znanosti, ter na tej osnovi preseči klasično obravnavo individualnih in družbenih pojavov zgolj z družboslovnega ali naravoslovnega vidika.

Študij se osredotoča na osnovna biopsihološka vprašanja, kot je vprašanje razlage izvora zavesti v povezavi z delovanjem možganov in vprašanj v širšem smislu kot so proučevanje vedenja širših množic. Program združuje dve temeljni področji znanosti, naravoslovje in družboslovje, s ciljem preseči klasično delitev obravnave osebnih in družbenih fenomenov zgolj z družboslovnega ali naravoslovnega vidika. Ta znanja so osnova, da bodo diplomanti sposobni širšega razumevanja problematike in procesov v psihologiji, ter bodo znali uporabljati znanstvene metode naravoslovja kot orodje za reševanje nalog v praksi in izpopolnjevanje v različnih oblikah podiplomskega študija (na drugi stopnji biopsihologije).

Diplomanti se bodo na osnovi celostnega razumevanja človeka kot bitja na stičišču biologije in psihologije, ter osvojenih veščin uporabe znanstvenih metod naravo- in družboslovja kot orodij za reševanje nalog v praksi, lahko zaposlili na področjih splošnega psihološkega svetovanja, v raziskovalno-razvojni dejavnosti ter v javnem sektorju, zlasti zdravstvu, šolstvu, nevladnih organizacijah, socialnem skrbstvu ter v državni upravi.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • pred 1.6.1995 uspešno zaključen katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
593SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se