Biosistemsko inženirstvo

Način študija:
Redni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani biosistemski inženir(ka) (VS)
Kraj izvajanja:
Hoče

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

O študijskem programu

Biosistemsko inženirstvo je prvostopenjski študijski program, ki temelji na interdisciplinarni povezavi različnih naravoslovno-tehničnih ved, od strojništva, biologije in kmetijstva, do genetike, matematike, računalništva, robotike, elektronike in avtomatizacije procesov.

Študij Biosistemskega inženirstva temelji na osnovnih inženirskih znanjih (matematika, biomehanika, biologija, kemija,…), ki so nadgrajena s strojniškimi, biološkimi in kmetijskimi znanji, kot so znanja o pogonskih strojih, gradivih, računalništvu in informatiki, elektrotehniki in avtomatizaciji, ekologiji in okoljskemu inženirstvu, vodnih virih in namakanju, preciznem kmetijstvu, botaniki, mikrobiologiji, zdravstvenem varstvu rastlin, tehnologijah rastlinjakov, okolju prijaznih in obnovljivih energetskih virih,…

Svoje strokovno znanje na področju kmetijstva lahko kandidati poglobijo pri izbirnih predmetih na področju živinoreje ali poljedelstva z vrtnarstvom in okrasnimi rastlinami oziroma sadjarstva in vinogradništva. Po končanem študiju diplomanti obvladajo temeljna inženirska in biološka znanja za reševanje tovrstnih problemov. Sposobni so komunicirati, delati in organizirati vodenje v multidisciplinarnih okoljih ter kontinuirano razvijati profesionalnost in etičnost v svojem življenju.

Diplomant študijskega programa Biosistemsko inženirstvo ima vsa potrebna znanja za nadaljevanje študija na 2. stopenjskih programih s področij, ki so vezana na kmetijstvo, agrarno ekonomiko in varnost hrane.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
225SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se