Civilno in gospodarsko pravo

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Nova Univerza
Zavod:
Evropska pravna fakulteta NU
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister civilnega in gospodarskega prava
Kraj izvajanja:
Nova Gorica

O študijskem programu

Magistrski študijski program Civilno in gospodarsko pravo je zasnovan interdisciplinarno in v celoti sledi domačim in mednarodnim pravnim smernicam ter tako študentom zagotavlja strokovno podlago za učinkovito in sistematično poglabljanje pridobljenega znanja na tretji stopnji. Program nudi študentom potrebna teoretična in praktična poglobljena znanja za reševanje konkretnih strokovnih problemov v pravni praksi, hkrati pa jih uvaja tudi v raziskovanje in razvoj.

Civilno pravo in gospodarsko pravo sta pravni področji, ki obsegata širok spekter pravniških opravil, vse od pravosodja, preko nepremičninskega posredovanja do gospodarstva. Magistrski študijski program Civilno in gospodarsko pravo je zastavljen na način, da pokriva tiste teme s teh dveh širokih pravnih področij, ki jih na prvi stopnji študija prava že po naravi stvari ni mogoče dovolj poglobljeno obravnavati oziroma tisto tematiko, ki jo program prve stopnje zaradi svoje usmerjenosti v temeljne institute ne obravnava. Gre za pomembna pravna znanja za slehernega študenta, ki se bo poklicno ukvarjal s področjem civilistike.

Z doseganjem temeljnih ciljev študijskega programa bodo študenti razvijali sposobnost analize, sinteze in predvidevanja rešitev ter posledic pojavov na področju civilnega in gospodarskega prava.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij z najmanj 180 kreditnih točk po ECTS ali
  • končan študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe z ustreznih strokovnih področij, sprejet od 1.1.1994 do 11.6.2004, ali
  • končan študijski program prve stopnje ali programza pridobitev visoke izobrazbe, sprejet od 1.1.1994 do 11.6.2004 in drugih strokovnih področij, ter pred vpisom opravljeni diferencialni izpiti v obsegu 16 do 24 kreditnih točk, ki jih glede na strokovno področje predhodnega študija določi Študijska komisija.

Šolnina

Za izredni študij, ni podatka o višini šolnine.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
223SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se