Pravo

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Nova Univerza
Zavod:
Evropska pravna fakulteta NU
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister prava
Kraj izvajanja:
Nova Gorica, Ljubljana, Maribor

O študijskem programu

Podiplomski magistrski študijski program se navezuje na prvostopenjski program Pravo, ki ga izvaja Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici, in skupaj z njim predstavlja zaokrožen petletni študij, ki vodi do strokovnega naslova magister prava. Program prav tako predstavlja zaključen drugostopenjski študij, v katerega se lahko vpišejo kandidati z dokončano najmanj triletno visoko strokovno izobrazbo.

Program v čim večji meri upošteva v svetu uveljavljeno pedagoško prakso, ki temelji na razumevanju pravnih fenomenov predvsem na podlagi študija upravne, sodne in diplomatske prakse (judikature, sodnega prava, mednarodnega sodnega in pogodbenega prava) v povezavi z dognanji primerjalnopravnih in teoretičnih raziskav.

Diplomanti podiplomskega študijskega programa lahko nadaljujejo akademsko izobraževanje na vseh doktorskih programih, ki zahtevajo temeljito teoretsko in praktično znanje s temeljnih področij pravnih znanosti.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij z najmanj 180 kreditnih točk po ECTS ali
  • končan študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe z ustreznih strokovnih področij, sprejet od 1.1.1994 do 11.6.2004, ali
  • končan študijski program prve stopnje ali programza pridobitev visoke izobrazbe, sprejet od 1.1.1994 do 11.6.2004 in drugih strokovnih področij, ter pred vpisom opravljeni diferencialni izpiti v obsegu 16 do 24 kreditnih točk, ki jih glede na strokovno področje predhodnega študija določi Študijska komisija.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.800 €

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
95SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se