Družboslovna informatika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za družbene vede UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomant družboslovne informatike (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Celovit študij Družboslovne informatike je logično povezan presek temeljnih družboslovnih disciplin in znanj s področja statistike, metodologije, analize podatkov in informatike. S tem odgovarja na izjemen razvoj tehnologij in produkcijo ogromnih količin podatkov, ki jih je v informacijski družbi treba analizirati in kritično ovrednotiti z družboslovnega vidika.

Diplomant bo sposoben opravljati samostojno analitično delo, analizirati raznovrstne družbene fenomene in procese, svetovati o trendih družbenega dogajanja, še posebej v povezavi z razvojem novih tehnologij, in upravljanja, sintetizirati specifična področna znanja in jih uporabljati pri reševanju konkretnih problemov. Sposoben bo tudi opravljati sinteze in postavljati v realne kontekste analitične ugotovitve.

Možnosti zaposlitve so izjemno široke, saj hitrost razvoja družbe spodbuja razvoj informatike in obratno. Zato znanje s področja družboslovne informatike vedno bolj potrebujejo v različnih podjetjih, organizacijah in ustanovah, državni upravi, javnem in zasebnem sektorju in podobno.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • Opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit enega od predmetov splošne mature
  • pred 1.6.1995 končan štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
506SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se