Komunikologija – medijske in komunikacijske študije

  Fakulteta za družbene vede Ljubljana

  Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (3 leta) Fakulteta za družbene vede Ljubljana
  ECTS kreditnih točk: 180 KT za celotni študij
  Pridobljen naziv: Diplomirani komunikolog (UN)
  Kraj izvajanja: Ljubljana

  O študijskem programu

  Študijsko področje programa je z drugimi družboslovnimi in humanističnimi disciplinami prepletena analiza vloge medijev in komuniciranja v sodobni družbi. Kritično analizira kulturne, ekonomske, politične, zgodovinske ali sociološke vidike sodobne medijske družbe, položaj medijev in popularne kulture. S pomočjo veščinskih predmetov se povezuje z medijsko in kulturno produkcijo v praksi, kar daje diplomantom podlago za delo v kreativnih ali raziskovalnih poklicih, povezanih z mediji in komuniciranjem v medijski in kulturni industriji.

  Študentom lahko premišljen izbor obveznih predmetov v povezavi s ponudbami drugih programov na FDV zagotovi učinkovit uvod v temeljna znanja, ki so potrebna za različne poklicne izbire, povezane z mediji in komuniciranjem. Mednarodna primerljivost programa pa študente poleg tega pripravi tudi na usposabljanje na drugih domačih in tujih izobraževalnih ustanovah.

  Diplomanti komunikologije so obenem usposobljeni za delo v publicističnih in kulturnih institucijah, kot svetovalci in organizatorji komuniciranja javnih in državnih institucij in za delo v informacijskih službah doma in v tujini. Po opravljeni diplomi lahko študenti in študentke medijskih in komunikacijskih študij najdejo zaposlitev v analitičnih in raziskovalnih oddelkih na inštitutih, v medijih, komunikacijskih agencijah, oddelkih za komuniciranje z javnostmi, večjih podjetjih, oglaševalskih agencijah.

  Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • pred 1.6.1995 končan štiriletni srednješolski program.
  Prejšnji članekDružboslovna informatika
  Naslednji članekKomunikologija – tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing