Komunikologija – medijske in komunikacijske študije

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za družbene vede UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani komunikolog (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Študijsko področje programa je z drugimi družboslovnimi in humanističnimi disciplinami prepletena analiza vloge medijev in komuniciranja v sodobni družbi. Kritično analizira kulturne, ekonomske, politične, zgodovinske ali sociološke vidike sodobne medijske družbe, položaj medijev in popularne kulture. S pomočjo veščinskih predmetov se povezuje z medijsko in kulturno produkcijo v praksi, kar daje diplomantom podlago za delo v kreativnih ali raziskovalnih poklicih, povezanih z mediji in komuniciranjem v medijski in kulturni industriji.

Študentom lahko premišljen izbor obveznih predmetov v povezavi s ponudbami drugih programov na FDV zagotovi učinkovit uvod v temeljna znanja, ki so potrebna za različne poklicne izbire, povezane z mediji in komuniciranjem. Mednarodna primerljivost programa pa študente poleg tega pripravi tudi na usposabljanje na drugih domačih in tujih izobraževalnih ustanovah.

Diplomanti komunikologije so obenem usposobljeni za delo v publicističnih in kulturnih institucijah, kot svetovalci in organizatorji komuniciranja javnih in državnih institucij in za delo v informacijskih službah doma in v tujini. Po opravljeni diplomi lahko študenti in študentke medijskih in komunikacijskih študij najdejo zaposlitev v analitičnih in raziskovalnih oddelkih na inštitutih, v medijih, komunikacijskih agencijah, oddelkih za komuniciranje z javnostmi, večjih podjetjih, oglaševalskih agencijah.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • pred 1.6.1995 končan štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
591SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se