Ekonomist

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Ekonomska in trgovska šola Brežice, Višja strokovna šola
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Ekonomist
Kraj izvajanja:
Brežice

O študijskem programu

Študijski program je nastal v okviru projekta posodabljanje in razvoj višješolskih programov ekonomske in njej podobnih strok, ki dajejo poudarek na modularizaciji študijskih programov, povezovanju teoretičnega in praktičnega izobraževanja ter uvedbi nabirno – izbirnega kreditnega sistema (ECTS).

Z vstopom Slovenije v Evropsko unijo se slovensko gospodarstvo sooča z novimi izzivi, predvsem pa z večjo konkurenco na evropskem trgu, na katerem realiziramo skoraj dve tretjini zunanjetrgovinske menjave. Za te spremembe morajo biti diplomanti dodatno usposobljeni, predvsem pa potrebujejo dodatna znanja, ki jim ga ponuja modularno zasnovan program. Prav večja izbirnost modulov omogoča študentom pridobivanje tistih znanj, s katerimi bodo bolj konkurenčni na evropskem trgu dela.

Program je vrednoten po kreditnem sistemu ECTS in omogoča horizontalno prehodnost študentov med moduli in uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju.

V program so poleg poklicno specifičnih kompetenc vgrajene tudi generične kompetence, s katerimi si bo diplomant pridobil splošna strokovno – teoretična znanja, potrebna pri opravljanju poklica.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
473SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se