Filmski in televzijski študiji

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za gledališče, radio, film in televizijo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister filmskih in televizijskih študijev
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Študijski program je namenjen kritikom in publicistom, pedagogom in upravljavcem na področju filma in AV medijev. Povezanost s programom filmskega in televizijskega ustvarjanja ter z obstoječimi medijskimi programi na FF in FDV zagotavlja, da Filmski in televizijski študiji ne bodo ostale zgolj akademske, ampak se bodo navezovale tako na ustvarjalno kot organizacijsko, upravljavsko in pedagoško prakso.

Ključna posebnost programa je v dejstvu, da obravnava filmsko in medijsko problematiko v tesni povezavi s proučevanjem filmske ustvarjalne prakse in estetike. Ker to sicer manjka, se pogosto otepamo s sociologizmi, psihologizmi in ekonomizmi, še največkrat pa z neverjetnim nepoznavanjem medijske problematike in filmske estetike.

Magistri programa so usposobljeni za strokovno delo pri analiziranju, komentiranju in izboljševanju razmer na našem AV-sektorju, pri načrtovanju in izvajanju pedagoško-raziskovalnega in upravljavskega dela.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – uspešno opravljen preizkus posebne nadarjenosti ter predložen načrt (dispozicijo) magistrskega umetniškega dela.
  • Končan katerikoli študijski program prve stopnje ali
  • končan visokošolski strokovni nebolonjski študijski program ter kandidat pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 10 do 60 KT, ali
  • končano enakovredno izobraževanje v tujini.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
96SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se