Dramska igra

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za gledališče, radio, film in televizijo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister igre
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Teme magistrskih raziskav omogočajo preverjanje dosedanjih znanj in védenj ter poglabljanje v metje oziroma v njegove družbene, zgodovinske ali splošno kulturne povezave z drugimi umetnostnimi področji in njihovimi posebnostmi. Odpirajo možnosti za posameznikovo in skupinsko raziskavo igralskih potencialov in s tem vzpostavljanje področja za trasiranje umetniške vizije in zvez z njeno realizacijo, za analizo okoliščin in sprememb v psihofizični strukturi igralca pri prehajanju iz stvarnega sveta v fiktivni prostor igre, odra in uprizarjanja, za raziskovanje medsebojnega vpliva umetnosti oziroma igre in gledališča ter občinstva in družbe,…

Študij raziskuje nove tendence in teorije uprizoritvenih umetnosti in svoje teoretične postavke sistematično preverja s praktičnim izvajanjem projektov. Študij se konča z dokumentirano objavo izhodišč in preskusov umetniških teoretičnih in praktičnih aspektov dramske igre.

Magistri po zaključenem študiju bližje in neposredno poznajo in razumejo dramsko igro, njene veščine in ustvarjalnosti od simulacije preko improvizacije do interpretacije in umetniškega uprizarjanja, pridobijo uvid v globlje temelje igre ter njenih zvez z drugimi področji. Spoznajo ontološko in historično naravo igre v širšem smislu ter njeno delovanje v scenski praksi v ožjem smislu, poznajo njeno temeljno funkcijo v kontekstu uprizoritvenega procesa in scenskega dogodka kot takega kot tudi vlogo pri njeni recepciji. S procesom vodene improvizacije razvijajo, utrjujejo in poglabljajo stanje posebne pozornosti v odnosu do sebe in partnerjev ter raziskujejo odnose med igralcem in dramskim likom, prostorom, dogodkom, časom in drugimi fenomeni.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – uspešno opravljen preizkus posebne nadarjenosti (sprejemni razgovor in predstavitev dotedanjega delo v zbirni mapi (portfolio).
  • Končan štiriletni študijski program na UL AGRFT ali
  • končan triletni študijski program prve stopnje dramske igre, gledališke režije, igre z lutko in podobno ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v obsegu od 10 do 60 KT, ali
  • končano enakovredno izobraževanje v tujini.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
128SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se