Fizika in astrofizika

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Novi Gorici
Zavod:
Fakulteta za naravoslovje UNG
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leta)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
magister/ magistrica fizike
Kraj izvajanja:
Ajdovščina

O študijskem programu

Magistrski študijski program »Fizika in astrofizika« se izvaja v dveh modulih, astrofizika in fizika trdne snovi. Oba modula sta raziskovalno usmerjena in ponujata posebne teme na posameznih področjih. Študenti so tesno vključeni v raziskovalne dejavnosti laboratorijev in centrov Univerze v Novi Gorici ter njenih partnerskih institucij.

Raziskava uvaja state-of-the-art znanosti in vrhunske tehnologije in tako program ponuja svetovno konkurenčnost njenih diplomantov in si prizadeva za njihovo poklicno ali akademsko kariero.

Vpisni pogoji

Zaključen študijski program prve stopnje v obsegu vsaj 180 ECTS ali dodiplomski študijski program, sprejet pred 11.6.2004, s področja naravoslovno-matematičnih ali tehničnih ved.

Diplomati, ki so zaključili dodiplomski študijski program z drugih področij, naslovijo prošnjo za vpis na študijsko komisijo. Glede na usmeritev predhodnega študija študijska komisija odloči o ustreznosti pridobljenih kompetenc ter lahko določi dodatne študijske obveznosti, ki jih morajo kandidati opraviti pred vpisom v prvi letnik. Dodatne obveznosti lahko opravijo na študijskih programih prve stopnje ali z opravljanjem izpitov v programih za izpopolnjevanje.

Po merilih za prehode lahko v 2. letnik stopnje preidejo študenti študijskih programov druge stopnje s katerihkoli področij, ki ob zaključku študija zagotavljajo pridobitev primerljivih kompetenc in ki se jim lahko po kriterijih za priznavanje kot obvezne predmete v tem programu prizna vsaj polovica študijskih obveznosti (ECTS) iz prvega študijskega programa. Komisija za študijske zadeve študentom določi manjkajoče obveznosti, ki jih morajo opraviti, če želijo diplomirati v novem programu.

Študij se izvaja tudi v angleškem jeziku. Najnižja splošna zahtevana raven znanja angleškega jezika je B2.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.000€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se