Fizioterapevtika

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Visokošolski zavod Fizioterapevtika
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani fizioterapevt (VS)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Študijski program je oblikovan na podlagi analize podobnih učnih programov z vsebinami različnih univerz v Evropi, in je s svojo zasnovo, vsebino in trajanjem študija primerljiv s sorodnimi tujimi programi.

V skladu z drugimi programi, ki zajemajo študije fizioterapije v državah Evropske unije in z bolonjsko deklaracijo, je zasnovan v obliki dodiplomskega študija, ki tvori triletni študijski program usposabljanja, kot ga zahtevajo evropski in mednarodni standardi. Takšen princip strukture študija zagotavlja visoko stopnjo mobilnosti študentov, pa tudi akademskega in administrativnega osebja institucije.

Cilji programa so izobraziti in usposobiti študente za prenos teoretičnih znanj v prakso, jih med seboj povezovati in dopolnjevati. Zahtevnost študijskega programa po predmetniku je naravna tako, da se študenti sprotno seznanjajo z vsebino posameznega predmeta, na seminarjih, seminarskih vajah, laboratorijskih vajah in s svojim lastnim delom poglabljajo, razumejo in znajo uporabiti pri praktičnem delu. To nenehno preverjajo pedagoški delavci, strokovni sodelavci in mentorji, ki študente sproti ocenjujejo in stimulirajo tiste, ki zaostajajo.

Omogoča tudi možnost prehoda po zaključeni dodiplomski stopnji programa Fizioterapija na druge podobne podiplomske programe. Sledi načelom uresničevanja bolonjskega procesa in predstavlja osnovni korak v smeri vseživljenjskega učenja, med obema študijskima segmentoma pa so možna tudi obdobja usposabljanja v praksi.

Zaposljivost diplomantov je zelo raznolika. Fizioterapevti lahko opravljajo svoje delo z vsemi socialnimi skupinami in v vseh socialnih okoljih. Gospodarske družbe se vedno bolj zavzemajo za kakovostni fizioterapevtski kader, ker svoje storitve prodajajo na konkurenčnem trgu. Konkurenca slabe izloči takoj, slabše malo kasneje, dobrih pa nikoli.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 4.000€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
592SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se