Fizioterapija

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Alma Mater Europaea - Evropski Center Maribor
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor fizioterapije
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Doktorski študijski program Fizioterapija na tretji stopnji predstavlja novost v slovenskem prostoru. Razvili smo ga na podlagi potreb po tovrstnem študiju, saj študij fizioterapije na ostalih institucijah na tretji stopnji v Sloveniji še ni mogoč.

Program je sodoben, vnaša manjkajoče temeljno znanje na področju znanstveno-raziskovalnega dela in reševanja znanstvenih problemov. Obsega na dokazih podprto prakso in medpoklicno sodelovanje v zdravstvu. Tekom študija si prizadevamo, da študenti usvojijo sodobne pristope pri zdravstveni obravnavi in politiki kot odziv na prihajajoče epidemiološke trende. Strokovno podkovani predavatelji študentom predajo znanstvene poglede na sodobne teoretične, etične in sociološke koncepte na področju fizioterapije in drugih zdravstvenih poklicev.

Vpisni pogoji

V skladu s četrtim odstavkom 38a. člena v zvezi s četrtim odstavkom 36. člena Zakona o visokem šolstvu in 16. členom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu (ZViS-E) se lahko vpišejo diplomanti:
1. študijskih programov druge stopnje,
2. študijskih programov, ki izobražujejo za poklice, urejene z direktivami EU, ali drugih enovitih magistrskih
študijskih programov, ki so ovrednoteni s 300 kreditnih točk po ECTS,
3. dosedanjih (predbolonjskih) študijskih programov za pridobitev specializacije, ki so pred tem končali visokošolski strokovni program, sprejet pred 11. 6. 2004; tem kandidatom se pred vpisom v študijski program določijo študijske obveznosti v obsegu od 30 do 60 kreditnih točk,
4. študijskih programov za pridobitev magisterija znanosti oziroma specializacije po končanem študijskem programu za pridobitev univerzitetne izobrazbe, sprejetem pred 11. 6. 2004; tem kandidatom se na doktorskem študijskem programu priznajo študijske obveznosti v obsegu najmanj 60 kreditnih točk,
5. študijskih programov za pridobitev univerzitetne izobrazbe, sprejetih pred 11. 6. 2004.

Diplomanti drugih domačih in tujih univerz se lahko vpišejo v skladu s predpisanimi pogoji kot veljajo za študente RS, po tem, ko se v postopku priznavanja tujega izobraževanja za nadaljevanje izobraževanja na Alma Mater ugotovi enakovrednost predhodno pridobljene izobrazbe v tujini.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 5.000€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se