Geografija (enopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (2 leti)
? ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
? Pridobljen naziv: Magister geografije
?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Magistri pridobijo poglobljena in specifična znanja in veščine s področja aplikativne geografije. Zaradi velike heterogenosti aplikativne geografije in povezovanja geografije z drugimi sorodnimi prostorskimi vedami študijski program omogoča veliko izbirnost in specializacijo med naslednjimi področji: varstvo okolja, aplikativna fizična geografija, regionalno in prostorsko planiranje, ruralne študije, urbane študije, politična geografija, geografija turizma in uporabna geoinformatika.

Cilj študijskega programa je, da študente usposobi za samostojno raziskovalno delo, za sodelovanje pri raziskovalnih projektih in sodelovanje v interdisciplinarnih raziskovalnih skupinah. Po zaključku študija so magistri usposobljeni za delo in na področjih varstva okolja, regionalnega in prostorskega planiranja, turizma, mednarodnih odnosov in integracij ter uporabne geoinformatike.

Vpisni pogoji

  • Končan prvostopenjski univerzitetni študijski program Geografija ali
  • končan prvostopenjski univerzitetni študijski program Geografija – dvopredmetni pedagoški, ali
  • končan katerikoli drugi prvostopenjski univerzitetni študijski program ali dodiplomski študijski program ter glede na zaključeno smer študija pred vpisom opravljeni diferencialne izpite iz temeljnih geografskih predmetov v obsegu od 10 do 60 KT, ali
  • končan katerikoli drugi študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe, sprejet do 11.6. 2004, ter glede na zaključeno smer študija pred vpisom opravljeni diferencialne izpite iz temeljnih geografskih predmetov v obsegu od 10 do 60 KT.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.800€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
234SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se