Geografija (enopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za humanistične študije UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister geografije
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Poudarek vsebin študijskega programa je na soodnosu družbenih in prostorskih elementov, dejavnikov okolja, procesov in problemov v njihovih najrazličnejših oblikah, s posebnim poudarkom na področjih geografije krasa, geografije Sredozemlja, geografije evropskih integracij ter ekonomske geografije in še posebej geografije turizma.

Študentje se seznanjajo s teorijo in metodologijo sonaravnega razvoja ter filozofijo geografije v obliki uvodnih in zaključnih seminarjev.

Vpisni pogoji

  • Diploma na študijskem programu 1. stopnje Geografija, ali študijskih programih 1. stopnje, ki obsegajo vsaj za 30 KT temeljnih geografskih vsebin (Družbena geografija, Fizična geografija, Metodologija, Regionalna geografija sveta in Splošna geografija Slovenije), ali
  • diploma na študijskem programu 1. stopnje iz drugih strokovnih področij in opravljeni diferencialni izpiti v obsegu 30 KT iz predmetov: Uvod v družbeno geografijo, Uvod v fizično geografijo, Metodologija geografskega raziskovanja, Regionalna geografija sveta in Splošna geografija Slovenije.

Študijske smeri

  • Ekonomsko- in politično-geografska usmeritev
  • Splošna usmeritev
  • Usmeritev v geografijo krasa in Sredozemlja
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se