Geografija (pedagoški) (dvopredmetno)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Pedagoška fakulteta Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
60 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister profesor geografije
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Izmed razpisanih dvopredmetnih študijskih programov 2. stopnje UP FHŠ kandidat poleg geografije izbere poljubni študijski program, s katerim skupaj tvorita celoto. Struktura dvopredmetnega študija je enakovredno sestavljena iz vsebin in kompetenc dveh izbranih disciplin oziroma strokovnih področij. Splošne pedagoške vsebine programa se izvajajo v okviru UP Pedagoške fakultete.

Magistrski dvopredmetni pedagoški študij geografije je študij, ki izobražuje učitelje geografije in druge predmetne vezave, zato so temeljni cilji programa naslednji: diplomante nepedagoških študijskih programov 1. stopnje usposobiti za samostojno opravljanje strokovnega dela v vzgoji in izobraževanju, jim zagotoviti potrebno znanje s področja fizične, družbene in regionalne geografije za sodobno poučevanje geografije v osnovni in v srednjih šolah ter jim zagotoviti pridobitev potrebnih kompetenc za pedagoško in z njim povezano delo.

Študijski program usposobi magistranda za učinkovit prenos geografskega znanja in veščin učencem in dijakom osnovnih in srednjih šol. Magistrand po končanju študijskega programa obvlada temeljno znanje fizične, družbene in regionalne geografije, metode posredovanja geografskega znanja in usmerjanja geografskega raziskovalnega dela.

Magistrand pridobljena znanja ne le prenaša na učence, ampak s sposobnostjo dopolnjevanja znanj in iskanja aktualnih in relevantnih tem ter sposobnostjo kreativnega prilagajanja učnega procesa geografskim vsebinam v učencih vzbuja zanimanje za geografske problematike in učence vključuje v aktivno sodelovanje pri pouku geografije.

Vpisni pogoji

  • Diploma na študijskem programu 1. stopnje s področja geografije, ali študijskih programih 1. stopnje, ki obsegajo vsaj za 42 KT temeljnih geografskih vsebin (Regionalna geografija Slovenije, Regionalna geografija sveta, Metodologija geografskega raziskovanja, Geomorfologija in klimatogeografija, Geografija poselitve in prebivalstva, Hidrogeografija in geografija morij ter Ekonomska in socialna geografija), ali
  • diploma na študijskem programu 1. stopnje iz drugih strokovnih področij in opravljeni diferencialni izpiti v obsegu 42 KT iz predmetov: Regionalna geografija Slovenije, Regionalna geografija sveta, Metodologija geografskega raziskovanja, Geomorfologija in klimatogeografija, Geografija poselitve in prebivalstva, Hidrogeografija in geografija morij ter Ekonomska in socialna geografija.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
93SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se