Geotehnologija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Naravoslovnotehniška fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister inženir geotehnologije
Kraj izvajanja:
Ljubljana

Logotip Naravoslovnotehniška fakulteta

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je usposobiti strokovnjake, ki bodo pridobili poglobljena in usmerjena znanja in sposobnosti iz temeljnih področij geotehnologije in rudarstva, glede na izbiro izbirnih predmetov pa še posebej poglobljena znanja iz posameznega področja geotehnologije ali z geotehnologijo povezanega področja.

V okviru študija študentje spoznajo tradicionalna načela nadgrajena z najnovejšimi dognanji, ki so posredovana na sodoben način, s sodobno tehnologijo. Seznanjeni so z vsemi posebnostmi v Sloveniji in Evropi, kot posledica posebnih zgodovinskih, družbenoekonomskih ali geografskih značilnosti. Z delom v skupinah, projektnim delom in problemskih nalogah se privajajo dela v skupini, javnega nastopanja ter poslovanja s strankami in se aktivno vključujejo v raziskave. Vsa pridobljena teoretična znanja v največji možni meri preskusijo na primerih vaj in reševanju zahtevnih teoretičnih ali strokovno usmerjenih problemov in projektov.

Pridobljena znanja študentje povezujejo s prakso v okviru praktičnega usposabljanja v rudarskih, gradbenih in sorodnih podjetjih, ki predstavljajo tudi ciljna zaposlitvena področja. Rezultat tako zasnovanega programa so magistri s poglobljenim teoretičnim in poglobljenim strokovnim znanjem, ki samostojno opravljajo tudi najzahtevnejše strokovne in razvojne naloge s področja geotehnologije in rudarstva v Sloveniji in Evropi.

Vpisni pogoji

  • končan študijski program najmanj prve stopnje, ovrednoten z najmanj 180 kreditnimi točkami, s področja geotehnologije in rudarstva ali enakovreden študijski program, pridobljen po dosedanjih predpisih v RS ali tujini ali
  • končan študijski program najmanj prve stopnje, ovrednoten z najmanj 180 kreditnimi točkami, z drugih tehničnih strokovnih področij ali enakovreden študijski program, pridobljen po dosedanjih predpisih v RS ali tujini, če je pred vpisom opravil študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija. Te obveznosti določi Komisija Oddelka za geotehnologijo, rudarstvo in okolje v obsegu do 30 kreditnih točk na podlagi opravljenih izpitov na dodiplomskem študiju.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
128SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se