Germanistika (dvopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk: 180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv: Ddiplomirani germanist (UN) in …
Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Program omogoča intenzivno triletno osnovno spoznavanje nemškega jezika ter kultur in književnosti nemško govorečih skupnosti ter usvajanje medkulturne sporazumevalne zmožnosti v nemščini, ki so potrebne za delovanje v različnih delovnih in komunikacijskih okoljih. Za pridobitev širših jezikovnih in kulturnih kompetenc nudi program poleg nemščine še usposabljanje v drugem tujem jeziku, nizozemščini ali švedščini, ki jih sicer ni mogoče zaključiti samostojno. Zaradi obsega te izbirnosti se študentje lahko odločijo tudi za kak drug tuji jezik, ki ga ponujajo oddelki ali lektorati na Filozofski fakulteti.

V prvostopenjskem programu Germanistika študenti izbirajo med tremi različnimi zaključnimi moduli. Na delovanje v svetu dela pripravlja modul, ki je namenjen tistim, ki ne bodo takoj nadaljevali študija, drugi daje vpogled v izobraževalne dejavnosti in olajša odločitev nadaljevanja na pedagoškem študiju, tretji pa usposablja predvsem tiste, ki si želijo nadgradje pridobljenih zmožnosti na drugi stopnji Germanistike in jih zanima tudi raziskovalna usmerjenost.

Diplomanti so kompetentni predvsem za opravljanje del in nalog, ki terjajo dobro poznavanje nemščine, kulturnih posebnosti in medkulturnega komuniciranja bodisi v obliki posredovalne pomoči ali samostojnega strokovnega dela. Zaposlovali se bodo na različnih področjih gospodarstva ter v različnih javnih in državnih službah, ki imajo stike s tujino. Poleg tega lahko delujejo tudi v različnih kulturnih ustanovah, v založbah ter v kulturnih ter zunanjepolitičnih uredništvih različnih medijev.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programuin izpit splošne mature iz predmeta nemščine, če je nemščino že opravil pri poklicni maturi, pa izpit iz kateregakoli drugega tujega jezika – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program ali
  • uspešno zaključeno enakovredno izobraževanje v tujini.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
600SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se