Glasbena pedagogika

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za glasbo UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Profesor glasbe – glasbeni pedagog (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Tekom študija glasbene pedagogike se študent usposobi za načrtovanje in izvajanje glasbene vzgoje ter zborovskega petja na osnovnošolski in srednješolski ravni splošnega izobraževanja ter programov na predšolski ravni v glasbenem šolstvu pod mentorstvom učitelja. Prav tako se usposobi za načrtovanje in izvajanje programov za druge ciljne skupine na področju neformalnega izobraževanja ter za sodelovanje v timskem delu z učitelji, starši in drugimi strokovnimi delavci.

Diplomanti lahko nadaljujejo študij na drugostopenjskem magistrskem programu glasbene pedagogike, s katerim pridobijo kompetence za samostojno opravljanje poklica učitelja glasbe v osnovnih in srednjih šolah ter v glasbenem šolstvu v programih na predšolski stopnji. Pridobljene kompetence jim omogočajo tudi sodelovanje v profesionalnih kulturnih ustanovah (organizacija in vodenje glasbeno-kulturnih dogodkov), na področju glasbeno-amaterskih dejavnosti (zborovodstvo, glasbena animacija, vodenje glasbenih dejavnosti) in v medijih (delovanje v uredništvih in redakcijah razlicnih medijev v povezavi z glasbo in glasbenim izobraževanjem).

Vsi kandidati morajo za vpis opraviti sprejemni preizkus, s katerim se preverjajo njihova glasbena znanja, glasbeno-umetniška nadarjenost in pedagoške preddispozicije.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura na programih umetniške gimnazije glasbene smeri ali matura na drugih gimnazijskih programih ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz maturitetnega predmeta glasba ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program in
  • uspešno opravljen sprejemni preizkus.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.300 €.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
235SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se