Glasbena pedagogika

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za glasbo UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister profesor glasbene pedagogike
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Diplomanti študijskega programa bodo usposobljeni za samostojno izvajanje glasbene vzgoje in zborovskega petja na osnovnošolski in srednješolski ravni splošnega izobraževanja ter programov na predšolski in osnovnošolski ravni v glasbenem šolstvu. Prav tako bodo usposobljeni za samostojno načrtovanje in izvajanje programov za druge ciljne skupine na področju neformalnega izobraževanja ter za sodelovanje v timskem delu z učitelji, starši in drugimi strokovnimi delavci.

V programu študentje pri obveznih modulih in predmetih osvojijo široko paleto znanj, spretnosti in veščin s področja glasbene pedagogike, glasbene produkcije, glasbene reprodukcije in glasbene zgodovine. Pri izbirnih predmetih jih razširjajo in poglabljajo skladno s svojimi interesi in nadaljnjimi usmeritvami.

Diplomanti glasbene pedagogike se usposobijo tudi za kritično vrednotenje formalnega in neformalnega vzgojno-izobraževalnega dela ter za komuniciranje z otroki, mladostniki in odraslimi.

Program se glede kompetenc delno prekriva s programom Glasbeno-teoretska pedagogika. Razlikuje pa se v tem, da imajo diplomanti programa Glasbeno-teoretska pedagogika bistveno večji poudarek na glasbeno-teoretičnih znanjih, ki so potrebna za poučevanje glasbeno-teoretičnih predmetov na srednji stopnji glasbenega šolstva, diplomanti programa Glasbene pedagogike pa večji poudarek na glasbeni vzgoji v vertikali splošnega šolstva (osnovna šola, gimnazije) ter izvajanju predšolskih programov ter pouka nauk o glasbi in solfeggio na nižji stopnji glasbenih šol.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – uspešno opravljen sprejemni izpit
  • Končan prvostopenjski program Glasbena pedagogika na Akademiji za glasbo v Ljubljani oziroma enak ali podoben prvostopenjski študijski program na drugi visokošolski ustanovi ali
  • končan katerikoli študijski program prve bolonjske stopnje, uspešno opravljen sprejemni izpit ter opravjene manjkajoče študijske obveznosti iz prvostopenjskega študijskega programa Glasbena pedagogika.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.300 €.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
507SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se