Glasbena pedagogika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Pedagoška fakulteta UM
Trajanje študija:
REDNI študij (4 leta)
ECTS kreditnih točk:
240 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Profesor glasbe (UN)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Cilji programa so, da diplomanti pridobijo osnovno znanje v treh temeljnih vidikih, ki imajo jasno začrtano aplikativno usmeritev: teoretična strokovna usposobljenost z elementi analitičnega mišljenja; razvijanje glasbenih veščin, komornega in solističnega muziciranja ter ustvarjanja; metodično didaktični vidik stroke, podprt s strokovnimi in raziskovalno utemeljenimi argumenti.

Te usmeritve so navedene v skladu z aktualnimi potrebami trga, glasbenega in splošnega šolstva in kulture ter vizije razvoja potreb v prihodnosti. Diplomanti programa bodo kadri, ki bodo sposobni opravljati svoje delo v šolah, ki nimajo verificiranih programov, v kulturno umetniških inštitucijah, kot kulturni animatorji, korepetitorji, zborovodje in glasbeni uredniki na radiu in televiziji.

Diplomanti lahko s študijem nadaljujejo v ustreznem študijskem programu na drugi stopnji ter si pridobijo kvalifikacijo za samostojno opravljanje strokovnega dela v vzgoji in izobraževanju ali pa se z diplomo prve stopnje zaposlijo kot kulturni animatorji, vodje glasbenih delavnic in tečajev, glasbeni pedagogi v raznih zavodih, domovih s posebnimi programi, bolnišničnih šolah, v različnih oblikah samozaposlovanja,… Nadalje se bodo lahko zaposlili v okviru glasbenih šol in umetniških institucij kot korepetitorji, zborovodje, zborovski pevci, inspicienti, šepetalci, organizatorji, kot sodelavci in organizatorji v okviru domačih medijskih hiš.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – opravljen preizkus glasbenih sposobnosti in izkazano znanje slovenskega jezika na ravni B2.
  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se