Gledališka in radijska režija

  Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana

  ⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (1 leto) Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana
  ? ECTS kreditnih točk: 60 KT za celotni študij
  ? Pridobljen naziv: Magister gledališke režije oziroma magister radijske režije
  ?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

  O študijskem programu

  Študijski program študente izobrazi na področju gledališke in radijske realizacije (od koncepta preko izvedbe do postprodukcije) lastnega projekta v profesionalnih produkcijskih razmerah in razmerjih, tako, da se naučijo obvladati praktična in konceptualna znanja za avtorsko kreacijo projekta.

  Skozi študij razvijajo in izboljšujejo sposobnost analize, interpretacije in evalvacije sodobnih gledaliških teorij in teorij na področju zvočne umetnosti, praks in metodologij dela. Znajo uporabljati in vključevati prakso in teorijo v svoje avtorsko delo, pri čemer razumejo svojo lastno aktivnost skozi raziskovanje in vaje in jo postavljajo v širši kontekst umetniške produkcije. Znajo posredovati in artikulirati svoje ideje, obvladujejo in uspešno kanalizirajo avtorsko kreativnost, ter stremijo k stalnemu revolucioniranju postopkov svojega dela.

  Študijski program se povezuje z vsemi umetniškimi študijskimi programi na akademiji, še najbolj pa s programi Dramaturgija in scenske umetnosti, Scensko oblikovanje, Dramske igra, Umetnost giba in Oblike govora.

  Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje s področij: gledališka režija in radijska režija, dramska igra, dramaturgija in filmska in TV-režija, ali
  • končan študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij in pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v obsegu od 10 do največ 60 kreditnih točk, ali
  • Končano enakovredno izobraževanje v tujini. Za vse kandidate – opravljen preizkus umetniške nadarjenosti v obliki pogovora (oceno uspešnosti tvorita: 90 % preizkus, 10 % študijsko povprečje ocen na prvi oz. dodiplomski stopnji). Preizkus je sestavljen iz sinopsisa o predlaganem projektu (ki ga kandidat odda vnaprej), življenjepisa s poudarkom na dosedanji praksi in pogovora, ki se opravi pred strokovno komisijo.
  Prejšnji članekFilmsko in televizijsko ustvarjanje
  Naslednji članekUmetnost giba
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing