Umetnost giba

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za gledališče, radio, film in televizijo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister umetnosti giba
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Magistrski študijski program predstavlja novost v izobraževanju v Sloveniji in omogoča magistrantom kakovosten, poglobljen strokovni vpogled v izvedbo gibnega dogodka, strokovno pripravo na Umetnost giba v različnih medijih, s posebnim poudarkom na poznavanju zakonitosti medija in obvladovanju tehničnih in vsebinskih zahtev, v obvladovanju gibne realizacije oziroma kritične ocenitve le-teh in hkrati strokovno primerjavo s trenutnimi ustvarjalnimi procesi in dosežki v tujini. Študij pa poglablja tudi znanje o slovenski specifiki gledališkega giba in umetniški rabi plesa nasploh.

Po zaključenem študiju programa magistranti poznajo in obvladajo temeljne zakonitosti giba – na teoretičnem in praktičnem nivoju, so pripravljeni za koreografsko in gibno analizo in aktualizacijo projekta: od dramaturške razčlembe, preko zgodovinskega vrednotenja, do sodobnih konotacij in invencij ter cilja – priprave in uresničitve svoje zamisli. Magistranti so po zaključku študija pripravljeni na samostojno delo v slovenskem znanstvenem, medijskem in kulturno umetniškem prostoru.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – opravljen sprejemni izpit v obliki pogovora.
  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih področij (umetnosti, humanistike ali družboslovja) ali
  • končan študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v obsegu od 10 do 60 KT.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
107SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se