Gospodarski inženiring

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Novi Gorici
Zavod:
Poslovno-tehniška fakulteta UNG
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister gospodarski inženir
Kraj izvajanja:
Nova Gorica

O študijskem programu

Program študija je interdisciplinaren in raziskovalno usmerjen. Povezuje področja ekonomskih in organizacijskih ved, sodobnih tehnologij, informacijskih znanosti in znanosti o okolju. Obsega obvezne predmete, obvezne izbirne predmete, izbirne predmete, skupinski in individualni projekt ter magistrsko nalogo.

Profil strokovnjaka, ki konča ta študij, je izrazito multidisciplinarnega in interdisciplinarnega značaja. Namenjen je tistim delovnim mestom, ki ne zahtevajo ozkega in izrazito specifičnega tehničnega znanja, pač pa široko tehnično razgledanost, dopolnjeno z znanji ekonomskih in organizacijskih ved. Zato so to strokovnjaki, ki so namenjeni integraciji različnih bolj ali manj ozko specializiranih delovnih skupin ali posameznikov v delujočo celoto, kar je sposobnost, ki se pričakuje od vodij projektov, delovnih skupin in proizvodnje. Kadar taki strokovnjaki niso v vlogi vodje skupin, pa delujejo kot povezovalni dejavnik med strokovnjaki različnih strok ter skrbijo za učinkovito prepoznavanje in reševanje problemov v različnih tudi zahtevnejših delovnih okoljih.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje s področja tehnike, gospodarskega inženiringa, naravoslovja, ekonomije ali organizacije v obsegu vsaj 180 KT ali
  • končan katerikoli visokošolski nebolonjski strokovni program s področja tehnike, gospodarskega inženiringa, naravoslovja, ekonomije ali organizacije v obsegu vsaj 180 KT ali
  • končan študijski program prve stopnje v obsegu 180 KT ali triletni visokošolski strokovni nebolonjski študijski program z drugih področij in pozitivno rešena vloga za vpis.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.500€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
129SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se