Izobraževalna tehnika – enoviti magistrski študijski program druge stopnje

Način študija:
Redni
Stopnja:
Enoviti magistrski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za naravoslovje in matematiko UM
Trajanje študija:
REDNI študij (5 let)
ECTS kreditnih točk:
300 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
magister profesor predmeta tehnika in predmeta ... / magistrica profesorica predmeta tehnika in predmeta ....
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Program je namenjen izobraževanju učiteljev, usposobljenih za poučevanje tehničnih predmetov na predmetni stopnji v OŠ in vseh letnikih poklicnih in srednjih strokovnih šol. Temeljni cilj programa je, da diplomanti dobijo ustrezno širok razgled po stroki, hkrati pa je z vključenimi pedagoško-psihološko-didaktičnimi vsebinami usposobljen za delo z učenci in dijaki.

Študijski program diplomante usposablja tako za organizacijo in načrtovanje dela v razredu, obvladovanje medosebnih komunikacijskih spretnosti kot tudi za dela in naloge zunaj razreda (učitelj kot razrednik, mentor ali socialni partner) ter mu daje didaktične kompetence za poučevanje stroke.

Obvezni strokovni predmeti programa zagotavljajo primeren zaokrožen nabor tehniških in tehnoloških vsebin, povezanih tako z aktualnimi vprašanji tehniških in tehnoloških predmetov v osnovnih, poklicnih in srednjih šolah kot tudi z razvojem stroke. Na izbirni ravni pa program vključuje tudi vsebine iz drugih področij. Gre torej za izrazito interdisciplinarno strukturiran program, ki nudi široko temeljno izobrazbo s področja tehnike v najširšem pomenu besede, ter ustrezna dodatna znanja s področja pedagoško-psiholoških in didaktičnih vsebin ter znanja, ki jih študent pridobi na izbrani drugi smeri študija. Ta znanja diplomantom širijo zaposlitvene možnosti na vseh področjih, kjer je potrebna sposobnost premišljenega, strpnega in demokratičnega dela in sporazumevanja z ljudmi.

Vpisni pogoji

Za umeritev Izobraževalna tehnika in izobraževalno računalništvo:

  • opravljena splošna matura ali
  • opravljena splošna matura v naslednjih srednješolskih programih: tehnik računalništva
    in izpit iz enega od maturitetnih predmetov Matematika, Fizika, Računalništvo; izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je opravil že pri poklicni maturi.
  • pred 1.6.1995 opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
92SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se