Japonologija (enopredmetni)

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

Vrsta in trajanje študija: REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk: 180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv: Diplomirani japonist (UN)
Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je nuditi študentom trdne osnove aktivnega in pasivnega, tako pisnega kot ustnega komuniciranja v japonskem jeziku in splošno poznavanje kulturoloških vsebin povezanih z Japonsko. Pridobljeno znanje jim bo omogočilo neposreden dostop do relevantnih informacij v zvezi z Japonsko.

Med pridobljenimi znanji in sposobnostmi velja omeniti predvsem: poznavanje temeljnih značilnosti japonskega jezika na vseh ravneh in temeljnih načel rabe japonskega jezika v različnih družbenih kontekstih; zmožnost ustnega in pisnega sporazumevanja v japonskem jeziku o nezahtevnih vsebinah; poznavanje temeljnih zgodovinskih in družbenih determinant, ki sooblikujejo današnjo japonsko družbo; odprtost v stikih z drugimi kulturami; kritično razumevanje lastne kulture v kontekstu drugih kultur; zavedanje o omejenosti svojega znanja in sposobnost, da svoje znanje po potrebi tudi samostojno nadgrajujejo.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od maturitetnih predmetov – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.000 €

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
116SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se