Kmetijstvo

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister kmetijstva
Kraj izvajanja:
Hoče

O študijskem programu

Magistrski študijski program Kmetijstvo je namenjen poglobljenemu strokovnemu in znanstvenemu usposabljanju strokovnjakov na širših področjih modernega, naravi in okolju prijaznega kmetijstva. Zaradi vse večje kompleksnosti kmetijske proizvodnje je po bolonjskih načelih organizacije študija na magistrskem nivoju izobražen strokovnjak nujno potreben za vsa pomembnejša in odgovornejša delovna mesta, ki se navezujejo na kmetijstvo.

Program vsebinsko ponuja študentom poglabljanje znanj na različnih področjih kmetijstva. Preko številnih izbirnih modulov (biomolekularne tehnike in fitomedicina, biosistemsko inženirstvo, pridelovanje hrane na njivah in vrtnarstvo, sadjarstvo in vinogradništvo, ekološko kmetijstvo, travništvo in pridelovanje krme ter živinoreja) in preko številnih izbirnih predmetov omogoča nabor predmetov, ki je prilagojen potrebam posameznih študentov po specifičnih znanjih.

Program vzpodbuja vključevanje v mednarodno izmenjavo študentov in omogoča izpolnitev dela obveznosti programa na številnih partnerskih institucijah v tujini.

Vpisni pogoji

  • Zaključen študijski program 1. stopnje s strokovnih področij kmetijstva ali
  • zaključen študijski program 1. stopnje s strokovnih področij biologija, kemija, biotehniške, tehniške, medicinske in ekonomske vede ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 30 KT iz univerzitetnega študijskega programa Kmetijstvo: sadjarstvo, vinogradništvo, vrtnarstvo, kmetijska tehnika, reja domačih živali I in genetika, ali
  • zaključen visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, s strokovnih področij kmetijstva, ali
  • zaključen visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, s strokovnih področij biologija, kemija, biotehniške, tehniške, medicinske in ekonomske vede ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 30 KT iz univerzitetnega študijskega programa Kmetijstvo: sadjarstvo, vinogradništvo, vrtnarstvo, kmetijska tehnika, reja domačih živali I in genetika.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.505€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
96SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se