Varnost hrane v prehrambni verigi

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister zagotavljanja varne hrane
Kraj izvajanja:
Hoče

O študijskem programu

Je edini tovrstni program v Sloveniji, in je interdisciplinarno in predvsem mednarodno zasnovan v EU in svetovnem merilu. Temeljni cilj študijskega programa, ki ga skupaj izvajata Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede ter Medicinska fakulteta je ponuditi celovit II. stopenjski študij iz področja varnosti hrane v prehrambni verigi, ki vključuje znanja iz biotehniških ved nadgrajena s specifičnimi vsebinami iz medicinskih ved. Program uvaja izbirne predmete, kar omogoča študentom, da bolje zaokrožijo svoj predmetnik študija v skladu z lastnimi poklicnimi ambicijami in z željami njihovih morebitnih štipenditorjev in potencialnih delodajalcev.

S študijskim programom imajo diplomanti široke kompetence delovanja v sektorju pridelave in predelave hrane kot tudi na področju javnega zdravstva kot tudi v izobraževanju in komunikaciji z javnostmi.

Vpisni pogoji

  • Zaključen študijski program 1. stopnje s strokovnih področij naravoslovja, biotehnike ali zdravstva, ali
  • zaključen študijski program 1. stopnje z drugih, nesorodnih strokovnih področij ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 30 KT iz področij: biologija (vsaj 5 KT), mikrobiologija (vsaj 5 KT), kemija (vsaj 5 KT), matematika (vsaj 5 KT), biokemija (vsaj 5 KT) in kmetijstvo (vsaj 5 KT), ali
  • zaključen študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe, sprejet pred 11. 6. 2004, s strokovnih področij naravoslovja, biotehnike ali zdravstva, ali
  • zaključen študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe, sprejet pred 11. 6. 2004, z drugih, nesorodnih strokovnih področij ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija v obsegu 30 KT iz področij: biologija (vsaj 5 KT), mikrobiologija (vsaj 5 KT), kemija (vsaj 5 KT), matematika (vsaj 5 KT), biokemija (vsaj 5 KT) in kmetijstvo (vsaj 5 KT).

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.505 €

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se