Komuniciranje in mediji

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za humanistične študije UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister medijskih in komunikacijskih študijev
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Bistvena karakteristika študijskega programa je povezava med širšimi humanističnimi znanji in bazičnimi prvinami sodobne komunikološke znanosti. Program je zasnovan kot nadgradnja prvostopenjskega programa ter znanj s področja medijev ter sodobne medijske kulture.

Študenti spoznavajo tako komunikološke, sociološke, etične, filozofske, antropološke, jezikoslovne, pravne kakor tudi kulturološke aspekte množičnih medijev, prav tako študij prispeva k razumevanju raznovrstnosti spoznanj o sodobnih sredstvih sporočanja (medijih), ki določajo informiranost, kulturno potrošnjo, oblikovanje osebne identitete, politične izbire, nenazadnje pa tudi ekonomske razsežnosti družbenega življenja, kot so trg dela, reklamna in oglaševalska aktivnost.

Vpisni pogoji

  • Diploma na študijskih programih 1. stopnje s področja humanistike in družboslovja ali
  • diploma na drugih študijskih programih 1. stopnje ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti z diferencialnimi izpiti v obsegu od 30 do 60 KT, ki so bistvene za nadaljevanje študija, iz predmetov: osnove medijskih študijev in komunikoloških teorij, epistemologija in metodologija raziskovanja medijev, zgodovina medijev, uvod v socialno in politično psihologijo, medijska industrija, kultura in mediji, televizija, komuniciranje in politika, mediji in manjšine ter medijsko pravo 1.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
531SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se