Kozmetologija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za farmacijo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani kozmetolog (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Temeljni cilj dodiplomskega univerzitetnega študijskega programa Kozmetologija je izobraževanje usposobljenih strokovnjakov za delovna mesta v kozmetični industriji, regulativi in inšpekcijskih službah, v raziskovalnih inštitucijah, predstavništvih s kozmetičnimi izdelki ter pri svetovanju in trženju s kozmetičnimi izdelki v različnih ustanovah.

Program podaja znanja o bioloških osnovah človeškega telesa, vrstah, sestavi in izdelavi različnih kozmetičnih izdelkov, njihovemu delovanju na koži ali zunanjih delih telesa, preizkušanju njihove kakovosti, varnosti in učinkovitosti ter predpisih, ki urejajo nadzor, trženje in oglaševanje s kozmetičnimi izdelki.

Diplomanti so sposobni samostojno spremljati znanstvene dosežke na področju kozmetologije in jih prilagajati potrebam na strokovnem in raziskovalnem področju. Program jim daje osnove za nadaljevanje študija na magistrski in/ali specialistični stopnji ter za vseživljenjsko strokovno in znanstveno usposabljanje.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – izkazano znanje slovenskega jezika na ravni B2
  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature: kemija ali biologija – če je kandidat enega od predmetov že opravljal pri poklicni maturi, mora obvezno izbrati izpit iz drugega zahtevanega predmeta ali
  • pred 1.6.1995 končal katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
511SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se