Laboratorijska zobna protetika

  Zdravstvena fakulteta Ljubljana

  Vrsta in trajanje študija: REDNI in IZREDNI študij (3 leta) UL ZF logo
  ECTS kreditnih točk: 180 KT za celotni študij
  Pridobljen naziv: diplomirana laboratorijska zobna protetičarka (VS), diplomirani laboratorijski zobni protetik (VS)
  Kraj izvajanja: Ljubljana

  O študijskem programu

  Temeljni cilj visokošolskega strokovnega študijskega programa Laboratorijska zobna protetika je usposobiti strokovnjaka na vseh področjih dentalne tehnologije. Poleg vsebin iz strokovnega tehnološkega področja so vanj vključene tudi vsebine, ki razvijejo ustrezen sodoben pristop do pacienta in do odnosa pri ustvarjanju njegove stomatoprotetične restavracije.

  Laboratorijska zobna protetika je veja zdravstva, pri kateri sta tehnologija in doktrina v zadnjih letih zelo napredovali in jima izobraževanje zobotehnikov ni sledilo, zato je sedaj skrajni čas, da nadoknadimo zamujeno v dobro pacientov.

  Osnovni tim v zobozdravstvu sestavljata zobozdravnik, ki opravlja klinični del posegov v ustni votlini in diplomirani laboratorijski zobni protetik., ki opravi tehnološki del, ob upoštevanju veljavne zakonodaje in moralno etičnih norm, katerih vsebina je enaka za vse izvajalce zdravstvenega varstva.

  Diplomant laboratorijske zobne protetike med študijem za samostojno delo pridobi znanja ter nekatere spretnosti, sposobnosti razumevanja in uporabe znanja, presojanja, sporočanja, sporazumevanja in je sposoben samostojnega pridobivanja znanja.

  Vpisni pogoji

  Kandidate izbirajo po naslednjem ključu:

  a) kdor je opravil maturo,

  b) kdor je opravil poklicno maturo ali zaključni izpit v katerem koli srednješolskem programu,

  c) kdor je pred 1. 6. 1995 končal kateri koli štiriletni srednješolski program.

  Kandidati iz točke a) izbrani glede na: uspeh pri splošni maturi 25 % točk, splošni uspeh v 3. in 4. letniku 25 % točk, praktični izpit 50 % točk; kandidati iz točke b) in c) izbrani glede na: splošni uspeh pri poklicni maturi ali zaključnem izpitu 25 % točk, splošni uspeh v 3. in 4. letniku 25 % točk, praktični izpit 50 % točk.

  Šolnina

  Za izredni študij, posamezni letnik: 4.000 €

  Prejšnji članekOrtotika in protetika
  Naslednji članekFizioterapija
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing