Likovna pedagogika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Pedagoška fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (4 leta)
ECTS kreditnih točk:
240 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Profesor likovne pedagogike (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je usposobiti študente za izvajanje kakovostnega vzgojno-izobraževalnega programa za učence na razredni in predmetni stopnji osnovne šole ter dijake na srednjih šolah ter za sodelovanje v timu z učitelji, strokovnimi delavci ter starši.

V času izobraževanja študentje pri obveznih predmetih programa spoznajo in razumejo likovno razvojne posebnosti posameznika in njihovo vzgojo ter pridobijo teoretična in praktična znanja iz oblikovalnih področij risanje, slikanje, grafika, kiparstvo, arhitekturno oblikovanje, vizualne komunikacije za likovno dejavnost v osnovni in srednji šoli – kurikulum za osnovno in srednjo šolo. Pri izbirnih predmetih programa pa študentje poglobi znanje iz interesnih področij.

Diplomanti likovne pedagogike znajo načrtovati, izvajati in kritično vrednotiti vzgojno-izobraževalno delo ter komunicirati z otroci, mladostniki in odraslimi. Pomemben cilj študija likovne pedagogike je pridobitev temeljnih znanj za nadaljnje samostojno likovno in pedagoško raziskovanje ter specifične veščine in znanje za samostojno vzgojno-izobraževalno delo (učenje za življenje).

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – opravljen preizkus likovne nadarjenosti
  • opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz predmeta splošne mature (likovna teorija ali umetnostna zgodovina) – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se