Magisterij Psihologije

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Univerza Sigmunda Freuda Dunaj - podružnica Ljubljana
Trajanje študija:
2 leti
ECTS kreditnih točk:
120
Pridobljen naziv:
Master of Science (MSc)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Magistrski študij psihologije omogoča, da študentje znotraj študija izberejo poudarek iz specifičnih vsebin ali iz klinične psihologije ali poslovne in ekonomske psihologije. Pridobljeni naziv je enoten – Master of Science (MSc).

SFU Ljubljana je v študijskem letu 2018/19 razpisala fakultetni študijski program Psihologija. Fakultetni študij se izvaja skladno z Zakonom o visokem šolstvu, in deluje v Sloveniji na podlagi tretjega odstavka 33. člena zakona, ki govori o transnacionalnem izobraževanju. Študijski program je akreditiran s strani Avstrijskega akreditacijskega organa AQ Austria (reakretiracija programov je potrjena do leta 2028).

Diplomantke in diplomanti  študijskega programa psihologija prejmejo avstrijske diplome, ki so veljavne evropske listine.  

Fokus SFU študijskega programa je na aplikativni/uporabni vlogi psihološkega raziskovanja in poučevanja. To neposredno povezovanje psihološke prakse z akademskim delom spodbuja tako poklicno kot osebno rast študentov in omogoča boljšo pripravo na kasnejšo zaposlitev. Eden izmed ključnih ciljev je ponuditi študentom  široko perspektivo in teoretični kontekst, ki zajema filozofsko epistemološko refleksijo, sociologijo, kulturologijo, antropologijo in zgodovino ter s tem  vključevanje novih konceptov, npr. tistih, ki presegajo paradigmo ene osebe in spodbujajo k reševanju  aktualnih družbenih problemov.

Vpisni pogoji

  • zaključen študijski program prve stopnje v obsegu vsaj 180 kreditnih točk (KT) s področja Psihologije ali Biopsihologije (velja za vpisane v 1. letnik 2015/16) ali
  • zaključen študijski program prve stopnje sorodne smeri (Socialno delo, Specialna in rehabilitacijska pedagogika, Socialna pedagogika, Andragogika in pedagogika (enopredmetni študijski program)), ter je pred vpisom na magistrski študij opravil diferencialni program, določen s strani Fakultete za Psihologijo Univerze Sigmunda Freuda Dunaj (več informacij: tukaj). Diferencialni program za sorodne študijske smeri obsega med 55 in 70 KT ali
  • zaključeno enakovredno izobraževanje v tujini in mu je bila, skladno z zakonom o vrednotenju in priznavanju izobraževanja, v postopku priznavanja tujega izobraževanja priznana pravica do nadaljevanja študija v študijskem programu 2. stopnje Psihologije ali
  • zaključen dodiplomski študij Psihoterapevtske znanosti. Za te kandidate ponujamo dve možnosti prehoda v magistrski program. Več informacij o tem prejmete tukaj.

Dodatni pogoji

  • motivacijsko pismo in
  • sprejemni intervju/uvodni seminar

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 5.770 €.

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
93SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se