Management

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za management Koper UP
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani ekonomist (VS)
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Študijski program daje študentom možnost, da se skladno z lastnimi interesi ter potrebami organizacije, v kateri bodo delovali, usposobijo za strokovno in vodstveno delo, strokovno kritičnost in odgovornost, iniciativnost in samostojnost pri odločanju ter izvajanju in vodenju zahtevnejšega dela. Tako prispevajo k uspešnosti in razvoju organizacije, s tem pa tudi celotne družbe. Program je usmerjen v vodstvene vloge in naloge managerjev na različnih ravneh odločanja.

Program tvorijo skupni predmeti, izbirni predmeti v 2. in 3. letniku, praktično usposabljanje in strokovna praksa v organizaciji. Praktično usposabljanje, omogoča študentu oblikovanje določenih predmetno – specifičnih kompetenc in se izvaja v vseh treh letnikih, izvede se v obliki seminarjev oz. delavnic. Obvezni sestavni del študijskega programa je strokovna praksa v organizaciji, ki jo študent opravi v 2. letniku. v 3. letniku morajo študenti izdelati zaključno projektno nalogo, v kateri prikažejo rešitev problema iz organizacije.

Diplomanti imajo veliko različnih možnosti za oblikovanje svoje kariere. Lahko se zaposlijo v srednjem managementu, kot strokovnjaki na področju marketinga, kadrovskega managementa, računovodstva, kot svetovalci in podobno. Možnosti za zaposlitev so v podjetjih, ki ponujajo bančne in finančne storitve, v trgovski dejavnosti, v zdravstvu, v državnih službah, storitvenih dejavnostih, neprofitnih organizacijah ali najdejo izzive v lastni podjetniški karieri.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.500 €

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
92SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se