Management

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za management Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani ekonomist (UN)
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Študijski program je usmerjen v opredeljevanje temeljnih konceptov in pojmov na področju vede o managementu s poudarkom in prepletanjem z ekonomskimi in poslovnimi vedami, v celovito obravnavo managementa organizacije in vse dejavnosti ter dele organizacije tako s statičnega in dinamičnega, kakor tudi z dejavnostnega in vedenjskega vidika. Študentom daje možnost, da se skladno z lastnimi interesi ter potrebami organizacije, v kateri bodo delovali, usposobijo za strokovno in vodstveno delo, strokovno kritičnost in odgovornost, iniciativnost in samostojnost pri odločanju ter vodenju zahtevnejšega dela. S tem prispevajo k uspešnosti in razvoju organizacije in tudi celotne družbe. Program je usmerjen v vloge in naloge za managerje na različnih ravneh odločanja, v vseh delih in dejavnostih pridobitnih ter nepridobitnih organizacij vseh velikosti.

Program sestavljajo skupni predmeti, izbirni predmeti v 2. in 3. letniku ter praktično usposabljanje in diplomska naloga. Praktično usposabljanje omogoča študentu oblikovanje določenih predmetno-specifičnih kompetenc in se izvaja v vseh treh letnikih, izvede se v obliki seminarjev oz. delavnic.

Diplomanti se lahko zaposlijo v srednjem managementu, kot strokovnjaki na področju marketinga, kadrovskega managementa, računovodstva, kot svetovalci in podobno. Možnosti za zaposlitev so v podjetjih, ki ponujajo bančne in finančne storitve, v trgovski dejavnosti, storitvenih dejavnostih ali najdejo izzive v lastni podjetniški karieri. Obenem pa tudi v zdravstvu, v državnih službah in drugih neprofitnih in nevladnih organizacijah.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od maturitetnih predmetov – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 uspešno zaključen katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
112SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se