Management in ekonomika v zdravstvenem varstvu

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Ekonomska fakulteta UL
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister poslovnih ved
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Ali veste, da v Sloveniji za zdravstvo dajemo skoraj devet odstotkov bruto domačega proizvoda in bomo verjetno jutri dajali še več? Ali se potem zavedate, kako pomembna in potrebna so vsa tista delovna mesta v zdravstvu, na katerih odločamo o gospodarjenju s temi sredstvi? Si želite pridobiti znanje za tako gospodarjenje na ministrstvu za zdravje, v zdravstveni zavarovalnici, v zdravstvenem domu ali pri zasebniku, v bolnišnici? Menite, da morate svoje medicinsko znanje dopolniti z znanjem iz ekonomike in poslovanja? Ali pa si želite svoje znanje iz ekonomskih in poslovnih ved ali svoje izkušnje iz gospodarske prakse dopolniti z znanjem o zdravstvenem varstvu? Boste jutri poskušali kandidirati za eno od mest v vodstvih slovenskih izvajalcev zdravstvenega varstva?

Na magistrskem programu Management in ekonomika v zdravstvenem varstvu študentje dobijo podrobno znanje iz: načinov in oblik plačevanja zdravstvenih izvajalcev; posledic solidarnosti v zdravstvu za oblikovanje povpraševanja in ponudbe v zdravstvu, organiziranje zdravstvenih izvajalcev in oblikovanje zdravstvenih sistemov; vseh elementov managiranja izvajalcev zdravstvenega varstva; računovodstva, financ, upravljanja z viri, trženja, managerskih orodij, informatike, nabave pri izvajalcih zdravstvenega varstva pri nas; ekonomskih analiz v zdravstvu in zdravstvenem zavarovanju; številnih drugih, tudi izbirnih tem iz zdravstvenega varstva.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve bolonjske stopnje, študijski program za pridobitev dosedanje visoke strokovne izobrazbe z ustreznih strokovnih področij, ki so po Frascatijevi klasifikaciji: družbene vede, poslovne in upravne vede, naravoslovno-matematične vede, medicinske vede in humanistične vede ter dosegel najmanj 180 KT, ali
  • končan študijski program iz prve točke z drugih strokovnih področij, ki niso zajeta v prejšnjem odstavku, in doseženih najmanj 180 kreditnih točk po ECTS. Dodatne študijske obveznosti v obsegu 12 kreditnih točk po ECTS, ki jih mora študent opraviti pred vpisom na ta magistrski program, sta predmeta Mikroekonomija 1 (6 ECTS) in Uvod v poslovanje (6 ECTS).

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.952€.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
128SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se